dissabte, 10 de gener de 2009

Volem una tria intel·ligent al Parlament!

Des de fa un temps ha sorgit una campanya al Facebook manifestant la voluntat d'alguns sobre l'opció de tindre les CUP (Candidatures d'Unitat Popular) al Parlament, per regenerar l'independentisme més coherent. De fet, les CUP són de caire comunista, però això tan se val. Liberal-progressistes estarien disposats a votar-les si es presentessin ja que és l'única opció factible per a l'independentisme. El problema és que són municipalistes (al Camp de Tarragona tenen 1 regidor a Valls, i a Reus i a Tarragona encara no s'han format degudament), i un canvi d'estratègia comporta moltes cavil·lacions.

Però què hem de fer, si no, els independentistes? Abstenció, com manifestaven els reaccionaris Maulets a les últimes generals? O què? Perquè de partits "assentats" o "seriosos" (és conya, òbviament), el catalanisme només gaudeix (o sofreix) de CiU i Esquerra. I cap dels dos, amb llurs actuacions, ha estat coherent amb el seu suposat pensament. De fet, ja sabíem que Convergència era regionalista i pactista (ho vam sofrir durant 23 anys!), però... és que Esquerra també ho ha acabat sent! I fa 4 anys que estem així. A les municipals passades vaig votar Esquerra perquè creia que una majoria absoluta socialista no li convenia, a Tarragona. Però, malgrat no els agradi als esquerranosos tarragonins, Esquerra (a la ciutat i a tota Catalunya) s'ha decantat per ser un apèndix del PSOE-C. I que no se n'adonin ja és un crim.

Per descomptat, després hi ha les opcions freaks. Aquelles organitzacions que no han practicat mai la política activa (ja sigui municipalista o parlamentària) i que han manifestat que es presentaran, tot i que encara no s'hagi confirmat. Aquest és el cas de Catalunya Acció (organització sectària i ultra-secreta que maneja les elits catalanistes d'aquest país), Partit Republicà Català (escissió d'Esquerra, alguns els recordarem sempre per la campanya "Adéu Espanya!" de les eleccions generals passades on deien que si treien escons no es presentarien al Congrés ni al Senat en cap sessió plenària -que dius... llavors no et voto-), i Unitat Nacional Catalana (unitaristes, alguns els qualifiquen com a nazis, conservadors, defensors de la classe popular catalana).

Jo, què voleu que us digui. No sé a qui votaré, el que està clar és que algú s'ha de presentar, perquè votar Esquerra o CiU és poc menys que un crim, i abstenir-se és un crim complet.

Manca un any per les eleccions al Parlament. Ja és molt tard per a crear un partit i fer que la gent el conegui. Llavors... Esquerra prometrà sota acta notarial que no tornarà a pactar amb ningú? Si és així, els votaré. Si no, a veure què surt.

4 comentaris:

Seyker ha dit...

una pista...

ARIEL SANTAMARIA!

Ah no, aixo ha sigut poc sutil per ser una pista xD

Josep M. ha dit...

Si UNC, Catalunya Acció i PRC són opcions freak, aquesta és... XD

De totes maneres, depenent com vagin les coses, qui sap, al final potser l'Ariel treu un diputat i tot (però llavors marxaria de Reus!).

Raulnama ha dit...

Les CUP la única opció. Malauradament no tenim més on triar.

Seyker ha dit...

Marxaría l'Ariel, pero ens podria deixar al pirata el del gorro xD