dimarts, 17 de març de 2009

Enèssima mostra de manca de garanties democràtiques

L'any passat va sorgir una espècie de bomba informativa en què un xiquet anticapitalista (Enric Duran, a la foto) havia estafat un seguit d'entitats bancàries i els va treure, en crèdits, 492.000 euros, la majoria dels quals foren donats a la causa. Ell només va quedar-se nou mil euros per sobreviure els set anys necessaris perquè el crim s'arxivés, i és que va donar dades falses perquè l'hi donessin i creia que un cop aquestes entitats se n'adonessin, el voldrien a la presó. Des de Sud-Amèrica va contactar amb Catalunya perquè sabessin el que havia fet. Va sortir la bomba perquè va editar-se la publicació anomenada Crisi. Se'n van repartir moltíssims exemplars i, per descomptat, va arribar a les redaccions dels mitjans de comunicació. Entre ells hi havia tv3, on un Cuní confós va entrevistar-lo (l'Enric a les antípodes i el Cuní a Sant Joan Despí). Vam poder veure la cara i les raons de l'heroi.


Doncs bé, un cop arxivades les tres úniques denúncies presentades, l'Enric torna a Barcelona (anunciant-ho un mes abans) i l'agafen a la Universitat de Barcelona. Es dóna la casualitat que precisament anava a parlar a l'Hora Q de TV3, cosa molt sospitosa, si més no, tot i que, en lloc d'ell, hi ha anat el seu advocat. Suposo que han vist que el xiquet no pensa estar-se quiet (ha editat una segona publicació anomenada Podem!) i que pensa ser l'instigador a la revolta.

Encara roman detingut a la comissaria dels Mossos de Les Corts de Barcelona sense cap tipus de justificació (des de quan et poden detindre per no pagar un crèdit?).

Aquesta és la seva democràcia.