divendres, 8 de maig de 2009

Derivant cap a l'Esquerra Independentista

He de confessar que últimament hi ha coses que no m'agraden dels cercles per on em moc. Com a lliurepensador, mai he tingut clar què era el que volia, i quan he tirat cap a un cantó o cap a un altre, sempre ha sigut amb escepticisme.

Per una banda, l'altre dia el senyor Tremosa (candidat convergent a les europees) va visitar la Universitat Rovira i Virgili, després de negar-se a participar, fa uns mesos, en un debat organitzat per la FNEC entre els diversos candidats (ERC, CiU i ICV-EUiA), que al final per culpa seva no es va fer. Va vindre només a fer el míting, sense voler parlar amb cap membre d'un sindicat que, en teoria, li és afí.

Seguim, i és que demà dia 9 de maig té lloc a València la manifestació d'Acció Cultural del País Valencià per commemorar la diada del 25 d'abril. L'Esquerra Independentista va organitzar-la el dia que tocava, reclamant la independència, la recuperació de la memòria, etc. Mentrestant, ACPV espera aglutinar grans masses de valencians amb un "Volem TV3" ja massa tocat.

I, per acabar aquest petit repàs, aquests darrers mesos m'he vist "obligat" a fer un fotoreportatge de la l'independentisme (altrament anomenat rotllo o ceba) a la nostra ciutat i, com ja sabia, encara que em dolgui, els únics que fan actes d'aquest caire són els de l'Esquerra Independentista. Sí, encara que sigui amb un "i socialisme" al darrere. Ni Òmnium, ni JERC, ni JNC, ni ningú.

El cas és que des que vam formar el sindicat ens han dit de tot (convergents, nazis, eco-pijos, etc.). La majoria dels insults/qualificacions, provinents del SEPC. I resulta que no hem tingut cap tipus de suport, ni d'una banda (esquerra independentista) ni de l'altra (JNC, JERC, Òmnium). El que havia de ser un sindicat transversal (realment transversal) no ha estat més que un intent d'organització que només ha pogut fer sis o set actes mal comptats (segurament provocat per la poca gent que ho formem i el poc temps que tenim).

Arribats a aquest punt, i sentint els rumors permanents que les JNC són a punt de formar un sindicat convergent a la URV (es veu que tenien en ment formar la FNEC, però els vam robar la marca), no em queda res més a dir que... potser hauríem de plantejar-nos la viabilitat d'un sindicat independent i integrar-nos, cadascun de naltros, en el corrent polític que més atractiu li sembli. Tot plegat, sense deixar les vinculacions que ens lliguen a altres formacions culturals com la Plataforma per la Llengua o d'altres que puguin sorgir en un moment puntual (com va ser la PDD).

Realment, l'EI no m'atrau en excés. Sobretot l'EI tarragonina, amb molts membres indubtablement independentistes i coherents amb les seves idees, i d'altres... amb moltes ganes de fer-se els rebels sense saber contra què es rebel·len. Tampoc em convenç això de lluitar per una independència amb el socialisme com a ens indestriable, no perquè la igualtat i la justícia social no formin part de la meva ideologia, sinó perquè l'eufemisme de la dictadura del proletariat mai m'ha agradat. Però són els més propers a les meves idees, certament.

Només desitjo que aquest comentari no sigui interpretat com una renúncia a la transversalitat. No crec, res més lluny de la realitat, que sigui un instrument dels conservadors i dels liberals per aconseguir els seus objectius puntuals. El problema és que si d'independentistes actius a Tarragona n'hi ha 50, i 6 es posen en el terreny de la transversalitat, resulta anecdòtic. És ínútil i poc productiu, ja que amb un any no hem aconseguit res més que no ens arranquessin els cartells (que ja és molt).

Tot plegat només són reflexions que no m'obliguen a res, però és el que penso sobre la situació actual de l'independentisme a Tarragona i la meva relació amb ell.

6 comentaris:

Assur ha dit...

hi ha independentisme pasiu

Josep M. ha dit...

L'independentisme passiu no serveix per a res. Com a molt, per fer-se el "guai" un 11 de setembre portant l'estelada a l'esquena. Més enllà d'això... de què serveix que siguis independentista si no ho demostres? Tenint en compte que no ens deixen votar en un referèndum, l'únic que queda és l'acció activa, i l'activisme és una cosa que ens falta i molt a la nostra ciutat.

Seyker ha dit...

No crec que en falti, ja va prou be aixi XD

bàsic ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Josep M. ha dit...

No, si és clar, als espanyols ja els/us? va molt bé, així.

Seyker ha dit...

us? xD espanyol? XDDDDDDD

M'encanta quan la gent per no entendre o estar en contra de la seva ideologia es creuen que ets part d'alguna altre XDDDDD