dilluns, 6 de juliol de 2009

Neix delCamp.cat

delCamp.cat és el nou diari digital del Camp de Tarragona que abraça tot el territori de la nostra vegueria. Protagonitza la idea d'unir les diverses comarques que la formen mitjançant llaços informatius. Si bé això ja ho aconseguia tímidament elpunt.cat (l'edició digital del diari El Punt), potser aquest portal ens acostarà més a tot allò que passa al nostre entorn. Aquest projecte ha estat impulsat per una inicativa privada d'un estudiant i gràcies a la col·laboració d'empreses i del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.


Considero que és un pas important per a la premsa al Camp de Tarragona, sobretot pel que fa al terreny digital, tenint en compte que fa tan sols 5 o 10 anys l'única via d'informació era el Diari de Tarragona (actualment tenim xagatarragona.cat, tottarragona.cat, elpati.cat, reusdigital.cat i delCamp.cat, a més de diaridetarragona.com i elpunt.cat) i que ara no només veiem creixement al camp digital sinó també al del paper (Més Tarragona, Aquí -ja extingit-, Diari de Tarragona, El Punt, La Bicicleta, La Panerola, El Pati, Nova Conca, Diari del Priorat...), el qual ens aporta una varietat de visions sobre el que passa que malauradament abans no teníem. Així doncs, s'evidencia un cop més que Internet és una eina molt valuosa per a la normalització lingüística del català al nostre país ja que no obeeix a vells vicis i prejudicis només adoptats per les generacions passades.

Bona sort a delCamp.cat, i no oblideu col·laborar amb ells a la secció Som del Camp!, on hi podreu enviar les vostres cròniques o les vostres opinions sobre allò que passa al nostre voltant.

Que vagi de gust!