diumenge, 31 de gener de 2010

Descàrregadirecta.com, DDTotal.com i Compartim.cat

Des de fa ja un temps existeixen aquests tres portals. Us en faré un breu resum de tots i cadascun d'ells i us animo a què els feu servir ja que són l'embrió d'alguna cosa més potent que podria arribar a ser i que certament necessitem:

- Descàrregadirecta.com: semblant a taringa, cada usuari inicia una conversa on hi penja els enllaços de descàrrega directa de tot allò que ens pugui semblar atractiu, des de programari fins a música, però el més important són les pel·lícules i les sèries a les quals podem accedir mitjançant aquest portal que per sobre de tot fomenta la participació dels visitants.- DDTotal.com: encara en funcionament, però a poc d'extingir-se ja que els mateixos creadors van crear descarregadirecta.com en veure que no rutllava, es tracta d'un intent de seriesyonkis a la catalana.


- Compartim.cat: t'agrada entendre la música que sents? aquest portal recull tots els enllaços per baixar-se els discos de música feta en català d'arreu dels Països Catalans. La majoria és música actual ja que qui ho porta és un grup de joves aficionats a la música dels diversos estils. Amb més de cinc-cents discos, veuen perillar els enllaços i animen a tothom que vulgui qualsevol d'aquests que se'ls baixi ja perquè poden ser boicotejats pel servidor. Tot i que ens els posa a la nostra disposició, recomana que els comprem ja que la música en català només ens té a nosaltres com a clients i sense les vendes es fa difícil potenciar-la.

Tot plegat, com podeu veure, són reculls d'enllaços desperdigats per la xarxa en diversos servidors i en diversos webs. Així es fa més fàcil accedir a una cultura catalana que amb les noves tecnologies encara està més espanyolitzada que mai.

Espero que us hagin servit i arreveure!