dimarts, 2 de febrer de 2010

Del complexe tallarina o de com depenem de la salsa de tomaca

Sincerament planyo aquesta societat. I sobretot planyo els seus líders. Haver-se de carregar una massa de cabretes dins el ramat i vigilats pel gos deu ser molt dur. L'afer Carretero-Renyer no és res més que la constatació de la vergonya que ens envolta i que se'ns ha ficat al cap de "sense líder no anem enlloc".

El 'complexe tallarina', com diria la Gossa Sorda en aquesta cançó, fa que, esfondrat el líder, esfondrat el ramat. Planyo en Carretero i la directiva en general de Reagrupament, que s'han de carregar a sobre més de tres mil associats que, a la mínima, decideixen desagrupar-se perquè l'única gent que està disposada a liderar aquest moviment i que està disposada a treballar tenen una picabaralla que es filtra a la premsa.

Per què ha passat, tot això? Perquè Reagrupament, malgrat tindre de tant en tant un funcionament assembleari, no és assembleari. Vull dir que la directiva s'ho cuina tot ella sola seguint els estatuts o no. S'ho cuina perquè han estat votats perquè així sigui. Surten als diaris, a les ràdios i a les televisions presentant un projecte que, efectivament, han construït ells. No és que no hi deixin participar. És que dels 3500 associats que diuen que són, el 99'9% paga la quota i no en vol saber res més fins a les eleccions! Nuclis locals? Quina activitat fan, a banda de fer les presentacions pertinents?

El problema de tot plegat és que era un projecte dels tradicionals, del líder i dels seguidors, que anava de progre amb algunes assemblees de tant en tant i amb una suposada llibertat per part de cada nucli local a l'hora de decidir certes coses. I, com que feien assemblees i entonaven les dues paraules famoses "regeneració democràtica", es permetien el luxe d'autoanomenar-se alternatius. Al cap i a la fi, feien una barreja de dos conceptes clarament oposats. Que l'independentisme era un nexe comú? Sí, però llavors deixa estar la regeneració democràtica. Aquesta regeneració només era un ganxo que un servidor encara no sap com es materialitzaria.

A mi em fa molta pena que li hagi passat això a RCat. Alguns diuen que, bé, almenys així en parlen més als mitjans. Però si amb això aconsegueixen que la gent es faci la baixa de militància hi hauran perdut. I si un votant potencial decideix no votar-los perquè la raó més important era la de regeneració democràtica encara pitjor.

Tot plegat ho diu algú que anava a votar-los a manca d'una alternativa real. Haurem de veure com es desenvolupa tot plegat i com els tracten els mitjans. Perquè no és tant la crisi que han desencadenat de caire intern, sinó el ressò que tindrà aquest mediàticament i què en diran els "opinadors professionals" que fan més mal que bé de tot el que opinen. Ara mateix, a tv3 he sentit "jo no sé quanta gent s'ho haurà empassat això de la regeneració democràtica" d'un suposat catalanista. Això és una bomba de rellotgeria i no sé qui la podrà desconnectar, però caldrà més que una simple assemblea nacional amb 800 persones al Fòrum perquè això rutlli.