diumenge, 26 de setembre de 2010

Quina és la vaga de les que no podem fer vaga?Comunicat de Podem i l'Assemblea de Barcelona, el Moviment del 25 de setembre. Vídeo.


Ens encanta la idea de la vaga general. Ens sembla una oportunitat, molt necessària, per a exterioritzar el malestar que portem acumulat en aquests darrers anys de crisi.

La nostra vaga és una crida a l'acció, a l'estratègia col·lectiva per a generar noves formes de lluita i possibles vies per a recuperar les nostres vides.

És per això que hem decidit okupar aquest espai, el Banc Espanyol de Crèdit, un espai que portava més de cinc anys abandonat i que pretén ser un dels tants hotels de luxe dels que ni tu ni jo podrem gaudir. Sí, és cert, no és l'únic edifici abandonat ni és l'únic espai que a la ciutat-aparador de Barcelona està fet només per a aquelles que el poden pagar: més de 80.000 pisos buits i multitud de persones desnonades que com tu i com jo no arribem a pagar els lloguers abusius i les maleïdes hipoteques.

Avui, a l'Estat espanyol, ja som entre 4 i 5 milions de treballadores que no tindrem dret a vaga: els i les aturades sense feina. I milions de persones més que tenim una posició tan precària en el mercat de treball que, si fem vaga, serem sistemàticament acomiadades. Milions que treballem amb contractes temporals, i milions que treballem sense contracte, que no existim legalment i per tant no podem ni somniar en fer vaga. A totes nosaltres ens encanta la idea de la vaga general.

Hem de crear un nou moviment que proposi noves formes de fer vaga: que aturi l'economia de les poderoses, i que albergui formes d'ajuda mútua per als que la patim. Que organitzi als i les oblidades pels sindicats majoritaris, i que ens doni forces mútues quan patim els problemes laborals i socials quotidianament.

Quina és la teva vaga?

Nosaltres ja l'hem començada!

Okupem aquest espai per tal de trobar-nos i plantejar nous possibles més enllà dels que ja coneixem i no ens satisfan.

Et necessitem, ens necessitem; perquè no sabem ben bé com fer-ho, però sabem que sigui el que sigui ho volem fer plegades. Juntes ho podem tot!

2 comentaris:

Guillem ha dit...

Crec que les vagues estan mal plantejades. Per exemple, a la dels ferrocarrils de l'altre dia el que haurien d'haver fet és deixar entrar a tothom gratuïtament durant tot el dia i no fotre a l'altre gent.

Josep M. ha dit...

efectivament, les vagues estan mal plantejades. Un dia d'aturada parcial (serveis mínims????) no afecta a ningú més que al paio que ha d'anar a treballar perquè si no el foten fora, o a la persona que ha d'agafar un avió per anar no sé on. Una vaga en què durant tota una setmana s'aturin tots els serveis, això sí que seria digne de veure. Precisament les vagues estan plantejades perquè la gent s'assabenti que hi ha vaga. Si segueixes treballant, a l'Estat li és igual, perquè els ingressos que deixa de captar no són significatius. El que passa és que vivim en una societat del 'jo', en què a tothom li importa més perdre el vol a Amsterdam que la gent no es mori de gana amb sous irrisoris i amb acomiadaments sobtats sense cap mena de raó de ser.