dissabte, 4 de desembre de 2010

Ningú no va dir que fos fàcil

Fa gairebé un parell d'anys em vaig decidir, en la militància, per la Candidatura d'Unitat Popular de Tarragona. Val a dir que tenia en ment altres opcions, però vaig creure que el més conseqüent amb les meves idees era això, sense haver de renunciar a cap gran cavall de batalla, com ho és la independència o com ho és de fer aquesta societat una mica més lliure.

En els darrers mesos, amb les consultes i el moviment independentista transversal, hem pogut observar com el suport a aquest factor creix cada cop més, i això és i sempre serà bo, no hi sobra absolutament ningú, estigui a ERC, al Bloc Sobirantista Català, a CiU, a ICV, al PP o a la Falange. Aquesta és la teoria del transversalisme, que alguns apliquen com volen a la seva capelleta (si no hi ets i divideixes, no vals).

Ara bé, el projecte de la CUP i de l'Esquerra Independentista en global és ben diferent. No hi haurà coalició (o espero que no, vaja) CUP-Solidaritat o CUP-Reagrupament. La CUP és independentista, per tant no cal fer cap coalició ni cal que cap altra candidatura es presenti per reclamar el mateix. Si es presenten, hi tenen tot el dret, en aquest aspecte som un país ben lliure (menys en el cas que et diguis Esquerra i Abertzale), però llavors el que havia d'esdevindre el moviment per la independència, allò transversal, allò que d'aquí a 4 anys ens hi havia de dur directament, es converteix en una capelleta més.

Avui surt a l'Ara que el senyor Laporta s'està plantejant anar de candidat a l'alcaldia de Barcelona, sense programa per a un municipi, però ell hi va, sense preguntar a les bases, 'pa qué? Proposen de fer una coalició, com ERC, amb la CUP, i aquesta, tal com comento, no es produirà, o almenys això espero. Els companys de la CUP de Barcelona són ben lliures de fer-ho, però alguna cosa em diu que els antecedents especulatius de Laporta els farà tirar enrere, entre d'altres.

A Tarragona poden passar dues coses, a l'Ajuntament, en les properes municipals. Que es redueixi encara més el marc representatiu, amb el PP, CiU i el PSOE dirigint la ciutat, quedant fora ERC, o bé que hi apareixi una veu crítica, que pot ser ICV o la CUP. Jo descartaria que ERC tingués representació, però com que no la solc encertar gaire en la política, doncs simplement ho posaré en dubte. Aquí hi apareixerà Solidaritat, que pot fer possible la primera opció sense cap mena de dubte. I em sabrà greu. Culpa de la CUP o d'ERC per no voler fer coalició amb SI? Culpes compartides, però als municipis no hem de deixar lloc a l'oportunisme estratègic (la raó de presentar-se no és creure en un nou model de municipi, sinó simplement estendre's territorialment i guanyar cobertura mediàtica per a les properes autonòmiques).

A la CUP estem treballant amb força perquè el proper 22 de maig els independentistes i també aquells qui no estiguin d'acord amb la gestió actual de la ciutat (ni actual, ni vella, aquesta ciutat no s'ha gestionat mai correctament!) puguin tindre una papereta per triar. Però no una papereta per fer un vot crític, com ho va ser en el seu temps el PCPC o Nosaltres Som-AUP, etc. sinó una opció amb possibilitats reals d'obtindre representació. Ningú no va dir que fos fàcil ser de la CUP, treballar per la independència i per la justícia social, així que malgrat els impediments constants, tant de les opas constants des d'Esquerra Republicana o des dels sectors transversalistes, seguirem treballant.

Per això, el proper dia 11 de desembre, ens presentem:

3 comentaris:

Reyes ha dit...

Pirates de Catalunya haurem d'analitzar d'aquí poc si ens presentem. Hauriem de fer alguna trobada CUP, Pirates i Democraticaweb trobo, no?

Josep M. ha dit...

Doncs sí, aquesta és l'altra. El problema és que no estem en contacte directe. Envieu-nos un correu a tarragona@cup.cat i en parlem.

Reyes ha dit...

Fet. :)