divendres, 24 de desembre de 2010

Sembla que comença...

Extret del Blog del Jordi Martí.

Tramuntana

Jornades sobre anarquisme i alliberament nacional

Gener

Divendres 21, 19h. Xerrada de presentació de les jornades.

Anarquisme i alliberament nacional: el cas dels Països Catalans”. Jordi Martí Font presentarà les jornades amb una xerrada panoràmica sobre l'anarquisme i l'alliberament nacional. Al local de la CGT del Baix Camp-Priorat (Raval Santa Anna, 13, 2n). Després, sopar al local de CGT a càrrec de Joves de CGT i festa al Bar Campus (c/ Sant Llorenç, 11) de Reus.

Diumenge 23, 17h.

Tres personatges: Llunas, Brossa i Cortiella”. Joan Rocamora parlarà sobre Felip Cortiella, Núria Soler sobre Jaume Brossa i Jordi Martí sobre Josep Llunas. A l'Ateneu Popular l'Espina (Baixada de les Peixateries, 21) de Tarragona. Berenar a càrrec de l'Assemblea de Joves de Tarragona.

Divendres 28, 19h

El nacionalisme de Bakunin” a càrrec d'Emili Cortavitarte; i “Cels Gomis, cultura popular i cultura obrera”, a càrrec de Salvador Palomar. Xerrada a l'Ateneu Popular l'Espina i sopar a l'Ateneu llibertari Alomà (carrer Misser Sitges, 11) de Tarragona, a càrrec del grup probiblioteca de l'Ateneu.

Cicle de Cinema Polític Català

Dimecres a l'Ateneu Llibertari Alomà de Tarragona

12 de gener

La ciutat cremada”. D'Antoni Ribas, 1976. Censurada durant any, narra els fets succeïts a Barcelona des de la Guerra de Cuba fins a la Setmana Tràgica; de 1899 a 1909.

19 de gener

La teranyina”. D'Antoni Verdaguer, 1990, sobre una novel·la de Jaume Cabré. Conflicte laborala una fàbrica on fan unifromes militars per anar a la guerra del Marroc.


26 de gener

Vint anys no són res”. De Joaquim Jordà, 2004. Reportatge sobre les vides de diverses persones que, a partir del conflicte laboral viscut a l'empresa Numax van decidir apostar per una altra vida, una altra Transició...

Cap comentari: