divendres, 14 de gener de 2011

Jo dono suport a les mobilitzacions contra la retallada de les pensions

Al marge del que pensi sobre la CGT, la delegació sindical i moltes d'altres coses, ahir van fer una gran gesta i se'ls ha de reconèixer: atrevir-se a convocar la Vaga General el 27 de gener, ignorant CCOO i UGT, aquelles grans corporacions que el dia anterior de començar a negociar sobre la reforma de les pensions, l'edat de jubilació, etc. ja van rebre 27 milions en motiu de cursos de formació (aquella entel·lèquia). Ells negocien, pacten i aconsegueixen rèdits, veten les mobilitzacions i la gent passa d'ells. I resulta que són 'majoria'? Alguns diuen que aquesta vaga no té cap mena de sentit si la majoria sindical no hi dóna suport. Però a què hem d'esperar, si aquesta majoria sindical s'omple la panxa amb les desgràcies dels treballadors i dels aturats? Ens asseiem veient passar el temps? O ens movem?

Des del 8 de gener passat, coordinadores de col·lectius de moviments socials dels Països Catalans es mobilitzen per aturar una reforma que es debatrà al Congrés (i qui sap si s'aprovarà) el proper 28 de gener. Per saber més sobre els motius de les protestes, seguiu aquest enllaç. Per què ens retallen els nostres drets socials i laborals? Per ajudar la banca, el sector privat i un llarg etcètera d'agents que al·legant els greuges que ha comportat la crisi demanen auxili per tal de no "haver de" fotre fora el personal. Precisament avui escoltava a Catalunya Ràdio una entrevista sobre el cas de Nissan, on els treballadors, per referèndum, han decidit congelar-se el sou i treballar més hores a canvi que l'empresa japonesa decideixi fabricar-hi un nou model a la planta que tenen a la Zona Franca de Barcelona: els sindicats USO i UGT totalment a favor. Per què? L'empresa, pobreta, no és competitiva. Encabat, la locutora deia que els oients havien votat en un 85% que es congelarien el sou per tal de conservar la feina. Res més, sense pensar més enllà del que et diuen. Que no, que no pot ser que el fet que l'empresa et digui que va malament només per exprimir-te al màxim. No, això no contemplem! El sector de l'automòbil ha rebut mil i un ajuts de l'Estat i de la Generalitat, diners que no sabrem mai ben bé d'on surten ni quants són. Pèrdues? Manca de competitivitat? Va, home, va!

El dia 21, a les 19:30h a Reus, a plaça Catalunya, manifestació contra les retallades en les pensions. El dia 22, a les 17h a Barcelona, a plaça de Sants, convocatòria al Principat.

I el dia 27, Vaga General. Manifestació a Tarragona per la tarda, tots allà!

Cap comentari: