dimecres, 9 de febrer de 2011

Els que sumen o els que xuclen (pacte electoral independentista a Tarragona)

No m'agrada repetir-me, ja vaig comentar alguna cosa semblant abans de presentar-nos a la Cambra de Comerç el desembre passat, però com que després de sentir uns quants xitxarel·los sempre em poso com una moto, doncs faré servir el blog altre cop per descarregar tots els meus pensaments.

Ahir Reagrupament i Esquerra enviaven, tots dos, un comunicat anunciant unes converses. Innocents. Creuen que tots som tan ximples com per creure que aquestes 'converses' no feia ja temps que havien estat iniciades i que el fet que envieu tots dos un comunicat semblant (per tant, amb el permís de l'altra part) no vol dir cap altra cosa que ja heu pactat. Els mitjans, tots revolucionats, li han donat més cobertura a aquest tema que a qualsevol altra acció empresa per la ciutadania en el seu dia a dia. I en té menys. Reagrupament qui és a Tarragona? Parlo de la ciutat de Tarragona. Dues, tres persones? Menys? Els que van quedar després de la fuga de molts a Solidaritat. Per tant, quin recoi d'importància té que que el neoliberal d'en Ferran Pujol (ens ho va deixar clar en el debat de partits de Tarragona Decideix) aconsegueixi una cadireta i un lloc a la llista?

El motiu del pacte (de facto) és que Reagrupament se n'ha anat a la merda. Amb el líder a la seva reserva índia de Perpinyà, la militància o bé ha perdut l'esperança o bé està veient com el projecte laportista ha tingut més èxit que el seu. Coneixent encara reagrupats, d'aquells que ara no paguen quota perquè la van avançar per pagar les eleccions però que no han fotut brot per la candidatura del 28N, puc dir que no és ni tan sols una organització. Per tant, repeteixo, que un paio nascut a Almoster però que treballa a Barcelona i que té lligams amb Tarragona pretengui que ens creguem que això és un pacte a dues bandes... és d'anar molt de llestos. Alguna cosa n'havíem de treure del 28N, oi? Un exemple que la política d'aquests és més per omplir-se les butxaques i l'ego que per treballar per un projecte.

Les declaracions de Ferran Pujol a TAC12 deixen clara la seva intenció, però partint d'una anàlisi gens certa: "interpretem que els electors ens van donar una lliçó que calia anar tots junts". Us recomano que escolteu el que deia aquest paio en campanya. Res de nou a l'horitzó, un ex-militant que torna al "paraigües" (paraules del Doctor) d'una mamella que alleta massa cadells.

A l'altra banda del ring, amb dos regidors, quatre anys de silenci per un govern sociata amb el seu suport, i molta barra pels sous que s'embutxaquen (no van donar ni un ral a Tarragona Decideix perquè no podien pagar la dona de la neteja si ho feien... xist), hi ha Esquerra. No em ficaré en els seus problemes interns, que ni tan sols m'interessen; és més, no descartaria que les falses primàries fossin un simple acte de campanya... De los Rios no tan sols s'ha guanyat l'enemistat dels independentistes en actuar contra la llengua catalana amb la seva permissivitat, en permetre que els sociates governessin amb total impunitat (sense cap mena de resultat visible) o en menysprear les iniciatives ciutadanes d'aquest caire. També se l'ha guanyada amb els venedors del Mercat i els que en som veïns, allargant unes obres que mai veurem acabades per un simple fet: aquest govern, com l'anterior, ha estat el dels grans projectes, irrealitzables en la seva majoria. De què coi ha servit Esquerra, el meu vot, durant aquesta legislatura? Que vinguin i que m'ho diguin. Ni tan sols el seu màxim eslògan de l'anella verda, l'han complert! El Pou Boronat, la Budallera, l'Horta Gran, el Torrent de la Mora i el Mas d'en Sorder se'n van literalment a la merda amb uns plans urbanístics que no en tenen res de viables ni de beneficiosos per als ciutadans. Encara estan buscant la dignitat que van perdre farà uns quants anys, i no dubteu que si treuen representació i poden "sumar" o "xuclar" del PSOE ho faran.

En definitiva, el pacte ERC-Reagrupament és positiu si valorem que en comptes de 4 candidatures independentistes n'hi haurà 3. Però no per res, simplement perquè tal com diuen comparteixen projecte (és a dir, no tenen projecte, d'aquí ve la compatibilitat). Un projecte que de ben segur comparteixen també amb els companys de Solidaritat. Em sap greu parlar d'aquesta gent, de debò, perquè no m'agrada que només per ser eleccions n'hàgim de parlar, quan a fora hi ha trenta-mil projectes interessants endegats des d'associacions o des de particulars que no reben cap mena de difusió.

Solidaritat Catalana per la Independendència (deixarem de costat la meva opinió en relació a l'apropiació del moviment de les consultes), per la seva banda, sembla que també vol presentar-se. Gent treballadora i gent no tan treballadora, però condicionen el pacte a "treballar per la independència" i a la "regeneració democràtica". Em fa molta gràcia. Treballar per la independència? A Tarragona per sort o per desgràcia tots ens coneixem, i sabem com hem treballat els uns i els altres per unes determinades idees. Treballar, el que és treballar, poca gent de Solidaritat (alguna sí) ha treballat per la independència en el seu dia a dia, ja sigui en d'altres projectes o en propis. Només eleccions i para de comptar. Pel que fa a la regeneració democràtica, la basen en l'elecció per assemblea dels membres de la llista. I això és el que interpreten ells per regeneració democràtica? Això és la base, fins i tot Esquerra ho fa això! (amb la necessitat de 40 signatures avalant la candidatura, però vaja, ho fa) I doncs, què ens volen vendre? Que potser s'abaixaran els sous com ha proposat la CUP? O que potser portaran els plens als barris, que hi permetran la participació ciutadana en qualsevol moment, que no privatitzaran l'espai públic? Regeneració democràtica? De què?

Parlarem i re-parlarem, però aquí tots sabem de l'altre, quines cireres remena i amb quin cistell es mou. Jo treballo per un projecte amb dignitat i sense paraules vagues que semblen tretes d'una classe de Comunicació Política.

Endavant l'independentisme, però que es noti, no tan sols en les butxaques!

Cap comentari: